المكونات:
ملعقه سكر و بصله مبشوره ناعم _ صدور فراخ بانيه جاهزه _ كوب ارز و ده طبعا حسب الرغبه كل مقدار ارز بياخد معيار كوب ماء _ البهارات ( ملعقه صغيره قرفه ناعمه، ملح حسب الرغبه) اما مقادير الصوص ( اشترى من السوبر ماركت زجاجه صوص باربيكو _ و فى البيت حضرى صوص الطماطم الحار احضرى فلفل احمر شطه و افرميه و حطيها فى الفريزر )
طريقه عمل ارز الريزو:
1- نحضر الحله و نضع فيها ملعقه زيت و نضع البصل مع السكر و نضعها على النار و نتركها الى ان تتتحمر البصله و السكر يتكرمل
2- نضع مقدار الرز الكميه حسب الرغبه طبعا و نتركه يغلى و نخفض النار على الهادى و نتركه يستوى
3- بتجيبى صدور الفراخ و تعمليها فى البيض و اللبن الرايب و بعد كده فى الدقيق و البقسماط و تقليها فى الزيت او ممكن انك تشترى من السوبر ماركت شرائح ستربس الدجاج جاهزه حسب رغبتك
4- بعد ما نقلى الفراخ نقطها مكعبات
طريقه تحضير الصوص:
نحضر طاسه صغيره ثم نضع بها ملعقه زيت صغيره ثم نضع فيها معلقه كبيره من صوص الباربكيو و معلقه من الفلفل الاحمر المفروم و ملعقه صغيره شطه و نصف كوب ماء و نصف ملعقه صغيره قرفه ناعمه و نتركه على النار يتقل شويه
بعد كده احضرى طبق و نقوم بتطبيق المقادير على بعض الاول الارز ثم قطع الدجاج ثم الصوص